Náš blog

Zde najdete zajímavé články ze světa ostatních tvořilců, z jiných koutů světa či z našeho obyčejného každodenního života.
 

V nedávné době vydalo nakladatelství Pointa novou knihu autorky Lucie Oudové, která nese příznačný název Dary Pošumaví. Tato kniha seznámí čtenáře s příběhy jedné šumavské rodiny, která při svých toulkách krajinou zažívá mnohá dobrodružství, sbírá dary přírody a následně z nich tvoří. Kniha je plná nejen příběhů, ale i pracovních postupů, receptů a...

Malé nahlédnutí do našeho posledního letního čísla časopisu Amos. Čeká tam na vás spousta nové inspirace. Tvoření z papíru, papírmaché, odlévání, tisknutí atd. Předplatné můžete zakoupit na našich stránkách.

Ana Haberman je talentovaná slovinská keramička, která mě zaujala svoji tvorbou hned na první pohled. Její výrobky znám sice jen přes monitor, ale díky krásné prezentaci a fotkám jsem si je hned zamilovala a od té doby jsem zvědavá na každou její novinku. Neváhala jsem a zkusila jí napsat, jestli by nám do časopisu o sobě něco neprozradila. Zrovna...

Nehraj si s tím jídlem! Tuto větu jsme slyšeli od našich rodičů nebo prarodičů nesčetněkrát. Ano, s jídlem na talíři se nehraje, ale to neznamená, že nemůžete v kuchyni popustit uzdu vaší fantazii. To přece každý kuchař ví, že se jí i očima a vyplatí se věnovat pozornost i vizuální stránce pokrmů, i když třeba jde jen o "obyčejné" italské pečivo. ...

Internet je plný malých podniků a šikovných tvůrců, paní Silvie je jedním z nich. Splnila si svůj sen a z koníčku se stalo i povolání. Pojďte si s námi přečíst její příběh a podívat se na její krásné šité produkty.

Blíží se jaro a všichni ti, co mají zahradu, už pilně pracují, okopávají, sází a připravují půdu na další sezónu. Trávíte-li v teplém počasí na zahradě většinu času, máme tu pro vás několik kreativních nápadů, jak si zahradu zútulnit. Zapojit můžete i děti, které budou mít radost z krásných výrobků.

Paní vychovatelka a vedoucí výtvarné dílny ZŠ Liptál Petra Pilná často se svými dětmi přispívá do našich časopisů Amos a Golem. Pod jejím vedením vznikají krásné projekty, které realizuje spolu se svými žáky. Dnes vám povyprávíme příběh o tom, jak se jejich keramické směrovky dostaly téměř až na konec světa.

Decoupage, neboli ubrouskovou techniku, známe určitě všichni. Kombinací ubrousků, lepidla, ale také různých barev a patin můžeme zdobit různé povrchy. Dnes vás seznámíme s Veroli, tedy Veronikou Libichovou, která se této technice věnuje. Pojďte spolu s námi nahlédnout do jejího kreativního světa.