Náš blog

Zde najdete zajímavé články ze světa ostatních tvořilců, z jiných koutů světa či z našeho obyčejného každodenního života.
 

O naší spolupráci se společností Uniz jsme vás informovali zde na blogu. Zástupce společnosti Zbyněk Korneta nám představil základní funkce tiskárny, její výhody a také samozřejmě jsme si vytiskli několik předmětů. Natočili jsme pro vás i úvodní video, kde se sami seznamujeme s tímto strojem, a vy si můžete udělat představu o tom, jak takováto...

léto je pomalu u konce a příroda začíná finišovat sezónu. Od té doby, co máme velkou zahradu, jen koloběh fascinovaně pozoruji. Ať zalíváme, co nám konve stačí, přes horké léto se těm našim rostlinkám, keříkům a stromům moc nechce cokoliv plodit, kvést a rozdávat. Ale jak opadnou tropy a blíží se podzim, všechno jakoby napne své síly do závěrečného...

Na našich sociálních sítích jsme vás informovali, že jsme navázali spolupráci se společností Uniz, která na svých stránkách deklaruje, že nás seznámí s nejrychlejší 3D tiskárnou na světě. My jsme měli tu možnost, že nám její funkce představil Zbyněk Korneta, a vysvětlil nám, co vše tiskárna umí.

Telč je krásné historické městečko, které během léta pravidelně kulturně ožívá. Máme tu pro vás pozvánku a tip na dobrou kávu spojenou jak jinak než s tvořením.

Do 2.8. jste v Telči mohli navštívit výstavu s názvem KAZI TETA LIBUŠE. Ti, kteří ji nestihli, nemusí smutnit, ale mohou si ji alespoň trochu prohlédnout v naší galerii.

Nápady z modrotisku najdete i v našem časopisu Amos. Tento nestárnoucí design nikdy neomrzí. Stejně tak se jím nechává inspirovat i Daniela Martiníková, jejíž tvorba je moderní, svěží a zároveň na vás dýchne tradiční venkovská atmosféra. Na její tvorbu se můžete přijít podívat také do Zámeckého IC v Litomyšli.

Díky bohu za ty sociální sítě, kde se můžete setkávat se zajímavými projekty ještě zajímavějších lidí. Tak jsem narazila na Petru, která se skrývá na Instagramu pod jménem Byla jsem sukně. Protože se už nějaký čas i u nás v redakci zajímáme o tu recyklaci potažmo "upcyklaci", tak mě celý tento koncept velmi nadchnul. Nejenom že jsem si objednala...

V čísle 02/2019 časopisu Golem jste se setkali s návodem na skládaný talíř od Míši Weingärtnerové, který kromě své propracovanosti na první pohled zaujme i překrásnou glazurou. A byla by velká škoda, abych vám nepředstavila i Honzu Hlahůlka, který ji namíchal.

Díky spolupráci s nakladatelstvím Albatros již nyní můžete zakoupit naši knihu plnou kreativních nápadů. Celá je věnována recyklaci, využití a obnově starých věci a v neposlední řadě také tak zvaný upcycle, tedy využití odpadu a "předělání ho" na něco užitečného nebo pěkného. Ve videu níže jsme pro vás připravili malou ukázku toho, co všechno...