Budete potřebovat:
- 1,5 šálku cukru krystal
- 1/2 šálku kukuřičného
sirupu
- 1/4 šálku vody
- půlku citrónu
- bezové kvítky
- cukrové kuličky
- fólii
- špejle
- potravinářský teploměr
Pracovní postup:
- V kastrůlku smícháme cukr, sirup a vodu a za stálého
míchání necháme cukr zcela rozpustit.
- Přidáme šťávu z poloviny citrónu (klidně i více).
Přivedeme k varu a vložíme teploměr. Vaříme bez míchání než dosáhne teplota 145
stupňů.
- Odstavíme a počkáme až zmizí bubliny. Lžičkou hmotu
nalijeme na fólii, kam jsme si nasypali bezové kvítky nebo cukrové kuličky.
Ponoříme dřívko.
- Necháme vychladnout a ztvrdlé pak odloupneme z fólie.
Uchováváme zabalené v celofánu. Spotřebujeme do týdne.
Tip: Správný stav
hmoty bez teploměru zjistíme tak, že kápneme trochu do misky s vodou. Měla by
se ihned vytvořit tuhá nelepivá kulička, pokud ne nechte ještě bublat.