Domácí želatinové bonbóny - zdravá sladkost plná ovoce

Chcete si pochutnat na sladkostech bez zbytečných umělých přísad a zároveň mít jistotu, co doopravdy jíte? Vyzkoušejte domácí želatinové bonbóny, které si jednoduše připravíte z čerstvého nebo mraženého ovoce, citronové šťávy a želatiny. Neobsahují žádná barviva ani konzervanty, zato vás potěší intenzivní ovocnou chutí a krásným tvarem podle vlastního výběru. Jsou skvělou alternativou pro děti i dospělé, kteří hledají něco zdravějšího na zub. A nejlepší na tom je, že jejich příprava je rychlá, jednoduchá a zábavná!
Materiál a pomůcky:
200 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce
šťáva ze dvou citrónů
50 g želatiny v prášku
2 lžíce cukru
vykrajovátko nebo formička na ledové tvary
Pracovní postup:
Ovoce pokrájené na malé části povaříme na mírném ohni, aby pustilo šťávu. Přidáme citrónovou šťávu a dvě lžíce cukru. Horkou směs rozmixujeme a odstavíme z ohně. Než ovocná kaše zchladne, rozmícháme v ní 50 g práškové želatiny.
Formičky na led lehce poprášíme škrobovou moučkou. Naplníme formičky směsí a dáme na hodinu ztuhnout do ledničky. Zbytek želé nalijeme do skleněného pekáčku a dáme vychladit. Tvary tvoříme vykrajovátkem. Bonbóny jsou výborné a plné pravé ovocné šťávy.
Autor/foto: Blanka Svobodová