Domácí želatinové bonbóny - zdravá sladkost plná ovoce

29.05.2025

Chcete si pochutnat na sladkostech bez zbytečných umělých přísad a zároveň mít jistotu, co doopravdy jíte? Vyzkoušejte domácí želatinové bonbóny, které si jednoduše připravíte z čerstvého nebo mraženého ovoce, citronové šťávy a želatiny. Neobsahují žádná barviva ani konzervanty, zato vás potěší intenzivní ovocnou chutí a krásným tvarem podle vlastního výběru. Jsou skvělou alternativou pro děti i dospělé, kteří hledají něco zdravějšího na zub. A nejlepší na tom je, že jejich příprava je rychlá, jednoduchá a zábavná!

Materiál a pomůcky:

  • 200 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce

  • šťáva ze dvou citrónů

  • 50 g želatiny v prášku

  • 2 lžíce cukru

  • vykrajovátko nebo formička na ledové tvary

Pracovní postup:

Ovoce pokrájené na malé části povaříme na mírném ohni, aby pustilo šťávu. Přidáme citrónovou šťávu a dvě lžíce cukru. Horkou směs rozmixujeme a odstavíme z ohně. Než ovocná kaše zchladne, rozmícháme v ní 50 g práškové želatiny. 

Formičky na led lehce poprášíme škrobovou moučkou. Naplníme formičky směsí a dáme na hodinu ztuhnout do ledničky. Zbytek želé nalijeme do skleněného pekáčku a dáme vychladit. Tvary tvoříme vykrajovátkem. Bonbóny jsou výborné a plné pravé ovocné šťávy.

Autor/foto: Blanka Svobodová