Tyto stránky používají cookies k analýze návštěvnosti a bezpečnému provozování stránek. Používáním stránek vyjadřujete souhlas s našimi pravidly pro ochranu soukromí.
Close
my amos
Košík
0
0,00 Kč
Menu
Close Menu
Úvod
Návody
Recy věci
Blog
Internetový obchod
Školní projekty
Reference
Spolupráce
Ke stažení
O nás
Kontakt
Obchodní podmínky
Více
Kynuté pletence s pudingovým krémem
07.05.2020
I takovéto dobroty jste mohli najít v našem
Amosovi
.
Budete potřebovat:
½ kostky droždí
80 g cukru
700 ml mléka
200 ml oleje
3 žloutky
400g hladké mouky
špetka soli
2 čokoládové pudinky
½ kostky másla
Pracovní postup:
Do trošky vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
Postupně vmícháme tři žloutky, polovinu cukru, 200 ml mléka, 200 ml oleje a mouku smíchanou se špetkou soli. Necháme hodinu kynout.
Pak vypracujeme z těsta dlouhé válečky, které spleteme a necháme na plechu dokynout ještě 30 min.
Pletýnky před pečením zlehka potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.
Z půl litru mléka, 4 lžic cukru a dvou sáčků pudingu uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout a rozkrájíme do něj půl kostky másla.
Máslo s pudingem vyšleháme v robotu do hladkého krému.
Krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ještě půl hodiny v ledničce vychladit.
Pletence rozřízneme napůl a plníme vychlazeným krémem.
Na závěr posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Autor/foto: Blanka Svobodová
Share
Tweet