Perníková vajíčka

10.04.2020

Na Instagramu zvítězila v hlasování naopak tato perníková vajíčka. Tak se s vámi podělíme o recept, najít jste ho mohli taktéž v jednom starším jarním číslu časopisu Amos.

Budete potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 sáček prášku do perníku
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 100 g másla,
  • 250 ml vody nebo mléka
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
  • 100 g hořké čokolády
  • cukrové perličky
  • špejle

Pracovní postup:

  1. Nejprve v míse dobře promísíme všechny sypké ingredience.
  2. Přidáme vejce, přilijeme vodu s rozpuštěným máslem a dobře promícháme.
  3. Těsto necháme chvilku odpočinout.
  4. Vzniklou směs opatrně přelijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme cca 30 minut při teplotě 160 °C.
  5. Upečený korpus necháme dobře vychladnout na kovové mřížce.
  6. Vychladlý perník rozdrobíme do mísy a smícháme s 5 lžícemi švestkových povidel a lžící rumu.
  7. Z perníkové hmoty tvarujeme vajíčka a necháme je 15 minut odpočinout. Pro lepší manipulaci je napíchneme na špejli.
  8. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu se zbytkem másla a vajíčka do ní postupně namáčíme.
  9. Zdobíme cukrovými perličkami. Čokoládová vajíčka necháme do druhého dne ztuhnout.

Autor/foto: Blanka Svobodová