Rohlíčky se sýrovou náplní

12.03.2020

Máme tu pro vás další chutný recept, který vyšel v našem jarním čísle časopisu Amos v roce 2017. Nové jarní číslo časopisu Amos je také plné tvořivých nápadů.

Budete potřebovat:

  • 200 ml mléka
  • 200 g másla
  • 1 lžičku soli
  • 1/2 kg hladké mouky
  • trochu cukru
  • kostku kvasnic

na náplň: 

  • 200 g balení balkánského sýra
  • 1 tvaroh
  • vejce na potření
  • mák na posypání

Pracovní postup:

  1. Kostku droždí rozdrobíme do trochy vlažného mléka a přidáme cukr a zaprášíme moukou. Necháme vzejít kvásek.
  2. Po 15 minutách přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout asi 30 minut pod folií.
  3. V misce rozetřeme tvaroh s rozdrobeným balkánským sýrem.
  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky.
  5. Z každého bochánku vyválíme placku a radýlkem ji rozdělíme na 8 trojúhelníčků.
  6. Rozdělené placky potřeme rozšlehaným vejcem a na každý trojúhelník k širší straně položíme kousek náplně.
  7. Opatrně smotáme do rohlíčků - postupujeme od širší strany do špičky. Cípky rohlíčků stlačíme k sobě a trochu zahneme.
  8. Necháme ještě chvíli kynout pod potravinářskou folií.
  9. Pak rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme cca 15 minut na 240 °C. 

Autor/foto: Blanka Svobodová