Máme tu pro vás další chutný recept, který vyšel v našem jarním čísle časopisu Amos v roce 2017. Nové jarní číslo časopisu Amos je také plné tvořivých nápadů.
Budete potřebovat:
200
ml mléka
200 g másla
1 lžičku soli
1/2 kg hladké mouky
trochu cukru
kostku kvasnic
na náplň:
200 g balení balkánského sýra
1
tvaroh
vejce na potření
mák na posypání
Pracovní postup:
Kostku droždí
rozdrobíme do trochy vlažného mléka a přidáme cukr a zaprášíme moukou. Necháme
vzejít kvásek.
Po 15 minutách
přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout asi
30 minut pod folií.
V misce rozetřeme
tvaroh s rozdrobeným balkánským sýrem.
Po vykynutí těsto
rozdělíme na 4 bochánky.
Z každého bochánku
vyválíme placku a radýlkem ji rozdělíme na 8 trojúhelníčků.
Rozdělené placky
potřeme rozšlehaným vejcem a na každý trojúhelník k širší straně položíme
kousek náplně.
Opatrně smotáme do
rohlíčků - postupujeme od širší strany do špičky. Cípky rohlíčků stlačíme k
sobě a trochu zahneme.
Necháme ještě chvíli
kynout pod potravinářskou folií.
Pak rohlíčky potřeme
rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme cca 15 minut na 240 °C.