Vajíčkové bagetky

Silvestrovské oslavy se pomalu blíží a určitě už vymýšlíte, jaké pochutiny naservírujete sobě a svým přátelům či rodině. Co třeba tyto vajíčkové houstičky? A když si to řekneme upřímně, zcela jistě přijdou vhod i den poté, pokud tedy nějaké zbudou. Recept můžete obměňovat, udělat vegetariánskou verzi nebo místo slaniny použít šunku nebo klobásku.

Budete potřebovat: 

  • 6 houstiček nebo bagetek
  • slaninu
  • tvrdý sýr
  • vejce
  • něco zeleného, třeba jarní cibulku

Pracovní postup:

  1. Houstičky shora seřízneme ostrým nožem a lžičkou vydlabeme střídky.
  2. Do vzniklé mističky nasypeme nejdříve strouhaný sýr, pak opečenou slaninu nakrájenou na kostičky a cibulku nasekanou na drobná kolečka.
  3. Směs v mističkách dobře upěchujeme a opatrně do každé houstičky vyklepneme jedno celé vajíčko.
  4. Znovu pořádně zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct na 10 minut pod gril při teplotě 180 °C. A pak už se jenom olizujeme.

Autor/foto: Jakub Svoboda